من الأخر..... مفيش غير منتديات من الآخر
هذه ارساله تفيد بأنك غير مسجل لدينا اذا كنت ترغب في التسجيل يرجي الضغط بالأسفل واذا كنت تريد تسجيل الدخول بالأسفل
من الأخر..... مفيش غير منتديات من الآخر
هذه ارساله تفيد بأنك غير مسجل لدينا اذا كنت ترغب في التسجيل يرجي الضغط بالأسفل واذا كنت تريد تسجيل الدخول بالأسفل
من الأخر..... مفيش غير منتديات من الآخر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

من الأخر..... مفيش غير منتديات من الآخر

منتديات من الاخر . افلام . اغاني . العاب . افتكاسات . وحب وعيش حياتك . احدث البرامج . من الاخر كل ما هو جديد ومتألق في عالم المنتديات
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 نصائح مطبخيه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مياده
مشرف
مشرف
مياده


انثى
عدد الرسائل : 358
العمر : 31
العمل/الترفيه : استفاد معلومات
المزاج : فرحانه
عرفتنا ازاى : من مدير المنتدى نفسه
احترامك لقوانين المنتدي : نصائح مطبخيه Images11
الحلو من محافظة ايه ؟ : اسيوط
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 01/08/2008

نصائح مطبخيه Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مطبخيه   نصائح مطبخيه Empty9/12/2008, 12:52 pm

نصائح مطبخيه Kamar_00
خلال الأسبوع اللي فات استقبلنا
العديد من المشاركات من بنات كتير طلبوا منا نكتر شوية في النصائح
المطبخية اللي بنقدمها لأنها فعلا بتساعدهم على حل مشاكلهم في المطبخ....

كمان استبقلنا العديد من الأسئلة
والاستفسارات من بنات كتير قابلتهم العديد من المشاكل وهما في المطبخ
وطلبوا مننا نساعدهم في حل المشاكل دي..


علشان كده قررت النهارده أجمع كل الأسئلة اللي جات وأقدم لكم الحل المفيد ليها...

علشان الكل يستفيد
مش كده ولا إيه؟؟؟


تعالوا نشوف الأسئلة كانت إيه؟!
وإيه هو الحل المفيد ؟!


السؤال الأول


ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!
نصائح مطبخيه Kamar_01

ساعات كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البفتيك
تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف
حل للمشكلة دي؟!
شوفي يا قمر لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره
يبقى ياريت تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5
ساعات.. بعد كده تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..


السؤال الثاني
ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!
نصائح مطبخيه Kamar_02

ياريت حد يرد عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم
ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر بصعوبة لدرجة إني كرهت
أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه حل؟!

الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه في
الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى
البساطة

لسؤال الثالث
ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!


نصائح مطبخيه Kamar_04


مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل المطبخ ده؟!
شوفي يا قمر علشان الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا
ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي
وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي
هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة الغذائية للأكل...

كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل شوية لأن الحركة دي
هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب في فقدان
الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

واوعي تسمعي كلام حد يقولك أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان
يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي إلى فقدان الخضروات للكثير من
الفيتامينات اللي موجودة فيها.السؤال الرابع

ورق العنب طلع خشن اوي؟!

نصائح مطبخيه Kamar_05


أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!
علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة
كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس، واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري
عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق بنفسك
السؤال السادس
الجمبري ليه ريحة مش بحبها؟!
نصائح مطبخيه Kamar_06




نا بحب الجمبري جدا بس المشكلة إني وأنا باسلقه أو أقليه بشم ريحة مش حلوة مش عارفة ليه؟
الحل
بسيط جدا كل اللي عليك تغسلي الجمبري كويس اوي وتعصري عليه عصير ليمون
كتير وبعد كده تغسليه كويس وتتبليه بتتبيلة "الثوم بالملح والكمون والفلفل
الأخضر" وتضيفي إليه أوراق الكرفس الأخضر المقطع قطعا صغيرة...وهتشوفي
الفرق بنفسك..


السؤال السابع
ازاي أعرف إن الزيت سخن؟
نتم قلتوا المرة اللي فاتت إن الزيت لازم يتقدح
على النار كويس علشان أقدر أحمر فيه الفراخ أو البطاطس طيب ازاي أعرف إن
الزيت اتقدح لأني مرة سبته على النار لغاية ما اتحرق؟!
كل اللي
عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة
بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ
أو اللحمة اللي أنت عايزاها.
نصائح مطبخيه Kamar_07

نتم قلتوا المرة اللي فاتت إن الزيت لازم يتقدح
على النار كويس علشان أقدر أحمر فيه الفراخ أو البطاطس طيب ازاي أعرف إن
الزيت اتقدح لأني مرة سبته على النار لغاية ما اتحرق؟!
كل اللي
عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة
بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ
أو اللحمة اللي أنت عايزاها.

لسؤال التاسع
الببيض بيفرقع وهو بيتسلق؟!

مش عارفة ليه كل ما آجي أسلق البيض يفرقع مني وهو في المية على البوتوجاز؟!
أكيد
جبتي البيض من التلاجة وحطيتيه في الميه السخنة علشان كده فرقع وعلشان
تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تطلعي البيض الأول من التلاجة وتسيبيه
شوية لمدة نص ساعة وبعد كده تحطيه في حلة فيها ميه من الحنفية وتضيفي إليه
معلقة ملح وبعد كده تحطيه على النار.نصائح مطبخيه Kamar_09

بكده تكون خلصت نصيحة الأسبوع المرة دي

وانتظرونا الأسبوع القادم في نصيحة جديدة هنتكلم فيها عن موضوع بيهم بنات كتير اوي...

ومن هنا للأسبوع اللي جاي اوعوا تنسوا تبعتوا آراءكم وتعليقاتكم الجامدة قووووي..

وكمان لو عندكم أي استفسار ابعتوا وقولوا لنا عليه
واحنا هنرد عليكم على طووول

سلام:study:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مصطفى امين
مشرف عام
مشرف عام
مصطفى امين


ذكر
عدد الرسائل : 2600
العمر : 30
عرفتنا ازاى : من مدير المنتدى نفسه
نقاط : 2123
تاريخ التسجيل : 02/10/2008

نصائح مطبخيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخيه   نصائح مطبخيه Empty7/6/2009, 7:36 pm

هى دى المواضيع هوده الكلام دايما مواضيعك جميله تسلم يامان ننتظر ابرعاتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
من الأخر..... مفيش غير منتديات من الآخر :: من الاخر هو وهي :: من الاخر مأكولات-
انتقل الى: